lauantai 15. tammikuuta 2022

Nukkevuosi 2021

 Hei taas kaikille!

Se olisi jo aika perinteikkääksi muodostuneen vuosipostauksen aika! Viime vuonna se jäi tosin välistä, kun olin koko vuoden 2020 niin epäaktiivinen nukkeilun parissa. 2021 oli sen sijaan varsin aktiivinen (varsinkin materian haalimisen puolesta...), joten tällä kertaa jopa on jotakin muisteltavaa!


Tammikuu - maaliskuu

Jo edellisen vuoden puolella alkanut epäaktiivisuus nukkeilussa jatkui. En jaksanut kuvata edes joululomalla, vaikka talvikin oli niin upea. Harrastusaktiivisuuden pahin syömäri oli todella huono taloudellinen tilanne. Tähän tuli kuitenkin parannusta maaliskuussa, kun sain työpaikan ja aloitin työt kuun puolessa välissä. Kun ensimmäinen palkka sitten tupsahti tilille, minulla oli sormi jo tukevasti Mandaraken tilausnapilla...


Huhtikuu


Nukkeilu alkoi taas kiinnostaa enemmän, lähinnä kiitos uusien hankintojen. Kuun alkupuolella otin kuvia Chieristä ja Cassandrasta parvekkeella. Osa niistä oli otettu puhelimella, siksi vähän outo kuvasuhde.

Vuoden nukkeshoppailu alkoi suurimman Azone-grailini hankkimisella, ja löysin sen vieläpä todella hyvään hintaan! Tämän Marron Parfait Alisan nimeksi tuli lopulta Yayoi. Lisäksi hankin Sumirelle uuden, liikkuvamman kropan ja vähän nukenvaatteita. Picco Neemoni olivat kärvistelleet vuosia ilman mitään uutta, ja nyt sain heillekin vihdoin uutta puettavaa.

Yayoin saavuttua pääsin vihdoin lavastamaan vuosia suunnittelemani kahviladioraaman. En ole tuon jälkeen koonnut sitä kertaakaan, voisin kyllä ottaa siitä lisääkin kuvia tulevaisuudessa...


Toukokuu


Tässä kuussa minulle tuli monta uutta nukkea, joista osan taisin kyllä tilata jo huhtikuun puolella. Pullip Saras saapui jo jonkin aikaa suunnittelemaani nukkeprojektia varten, Picco Neemo Lipun tilasin, koska sain sen ihan hävyttömän halvalla ja se olikin sellainen hahmo, jota minulla ei vielä ollutkaan. Lisäksi uusia vaatteita ja yksi S-kokoinen keho varastoon.

Muutama päivä myöhemmin tuli lisää paketteja. Olin saanut graduni vihdoin palautettua vappuna, ja sen kunniaksi tilasin itselleni Mandarakesta bongaamani unelmanuken, Azonen Alvastaria-sarjan Milon! ♥ Lisäksi hankin uudemman julkaisun Tick Tock Rabbit Himenosta, jota olin kytännyt Mandarakesta jo kauan. Se ei ollut herätellyt muiden ostohaluja, joten hankin sen sitten itselleni.

Kuvasin pitkästä aikaa myös jotakin BJD-nukkeani, kun Oberonista tuli otettua vähän kuvia parvekkeella.

Kuvailin joitakin Azonen nukkejani puhelimella parvekkeella. Tässä Sara esittelee uusia vaatteita. Osan näistä kuvista laitoin Twitteriinkin.

Kuun lopussa kävin pitkästä aikaa vanhempieni luona ja otin muutaman nuken mukaan. Kuvia tuli otettua niin mökillä kuin kotipihassa. Mökillä en sitten ehtinytkään tätä yhtä lyhyttä visiittiä lukuun ottamatta käydä kertaakaan koko vuonna, koska olin koko kesän töissä :( Ehkä tänä vuonna olisi enemmän aikaa mökkeilyynkin.


Kesäkuu


Kesä alkoi useilla paketeilla: toukokuussa itselleni synttärilahjaksi tilaama Miu and the Frog Prince saapui, kuten myös kasa uusia vaatteita nukeilleni.

Noin viikkoa myöhemmin nämä kaksi tulivat kotiin! Todella pitkään suunniteltu Nanamin kaksoissisko Minami (Nostalgic Story Collection Sahra) sekä Komorebi Mori no Doubutsu-tachi -sarjan kissa-Aika, joka sai nimekseen Saskia.

Sorruin vielä yhteen uuteen nukkeen ja tilasin tämän myöskin Komorebi Mori no Doubutsu-tachi -sarjan ihanan karhu-Koronin! Hän sai nimekseen Himari. Nuken mukana ei tullut kaikkia vaatteita ja asusteita, mutta karhun korvat löytyivät onneksi omasta takaa.

Olin töissä koko kesäkuun ja vietin juhannuksenkin ihan vain kotosalla. Mitään nukkekuvia en syystä tai toisesta tässä kuussa jaksanut ottaa. Kesä kaikkinensa oli todella kuuma, mikä saattoi vaikuttaa nukkekuvien vähäisyyteen ja muuhunkin aktiivisuuteen.


Heinäkuu


Tässä kuussa sain yhden nuken, josta olin haaveillut jo todella kauan. Tänne tuli vihdoin Azonen Yuzuha! En ollut hankkinut nukkea aiemmin, koska sitä myytiin aina jälkimarkkinoilla niin kalliiseen hintaan. Lopulta löysin tämän Twinkle a lá Mode -sarjan Lapis Lazuli Yuzuhan hyvään hintaan Mandarakesta, ja minustakin tuli vihdoin Yuzuhan onnellinen omistaja ♥


Uutta nukkea piti heti päästä kuvaamaan parhaan ystävänsä Minamin kanssa. Minamille sain myös hankittua uuden, liikkuvaisemman kehon.


Ostin myös kaksi kokonaista Re-Ment -sarjaa kun aikaisemmin olin ostanut vain yksittäisiä settejä. Tykkäsin näistä molemmista sarjoista todella paljon! Nyt kun vielä saisi kunnolla lavastettua jotakin näiden kanssa...


Elokuu

Tässä kuussa en ostanut yhtään uutta nukkea, mahdollisesti jotain pientä nukkeihin liittyvää (kuten vaatteita) saattoi kyllä tulla hankittua. En myöskään ottanut yhtään uutta nukkekuvaa. Hirveä kuuma kesä ja töissä käynti taisivat tappaa innostuksen harrastuksiin aika tehokkaasti tässä kuussa...


Syyskuu


...mutta lopulta päästiin syyskuuhun ja ilmatkin taisivat jo viiletä. En taaskaan tehnyt uusia nukkehankintoja, mutta sentään kuvasin Kisaa ja Satsukia parvekkeella.


Lokakuu


Purin vihdoin keväästä saakka odottaneen Pullip Sarasin paketistaan ja kuvasin sitä ennen kuin vaihdoin silmät ja peruukin. Tämän nuken kanssa puuhastelu saikin minut sitten todella innostumaan Pullipeilla nukkeilusta, mikä vaikutti voimakkaasti loppuvuoden hankintoihin... :,)


Pääsin toteuttamaan yhden suurimmista nukkehaaveistani, kun löysin Mandarakesta tämän Azonen Happiness Clover -sarjan Rhapsody in the Summer Nanakan käyttämättömänä kivaan hintaan. Nimi nukelle oli ollut jo vuosia valmiina ja hänestä tuli sitten Madoka. Innostuin nukesta niin paljon että ostin sille myös paljon uusia vaatteita ja kenkiä :D


Mandarakesta löytyi myös halpoja Pullip-nukkeja, joita en malttanut olla ostamatta. Pullipit My Melody ja Hino saapuivat siis myös tänne lokakuussa. Kaaoskuvassa näkyy lisäksi mm. uusia silmiä, Madokan vaatteita sekä jo vaihdettuja peruukkeja. Nämä nuket saivat nimikseen Nessa ja Hitomi.


Otin myös kuvia joistakin Pullip-perheen nukeistani, mutta ne jäivät roikkumaan pitkäksi aikaa ja sain julkaistua ne blogissa vasta vähän aikaa sitten. Hups...

Kuvssa nähtiin Pullip Sarasia uudella peruukilla ja Suikaa Suigintoun vaatteissa. Lisäksi vähän harvemmin nähty Victor pääsi kuviin kesken vaatteiden vaihdon :'D


Sain myös otettua ryhmäkuvan kaikista tuolloisista Pullip-perheen nukeistani! ♥ Kuvasta tuli jopa ihan hyvä mutta se vanheni valitettavasti hyvin nopeasti :'D


Käytin vähän aikaa syksyllä Instagramia tietokoneen kautta kunnes palvelu lukitsi tilini enkä päässyt enää avaamaan sitä, joten nukkesomeilu jäi lähes yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin. Se oli kyllä ihan hauskaa! Instaa varten otin mm. tämän Halloween-kuvan Georginasta.


Marraskuu


Marraskuussa tänne tuli todella monta uutta Pullip-perheen nukkea (useimman olin kyllä jo tilannut lokakuun lopussa). Aluksi saapuivat eBaysta espanjalaiselta myyjältä uudenveroisena hankittu Dal Icarus sekä Mandarakesta pitkään kyylätty Pullip Hatsune Miku. Mikua olin katsellut jo jostain kesästä saakka, ja kun kukaan ei ollut nukkea vieläkään ostanut, ostin sen sitten lopultakin itse. Nämä saivat nimikseen Malice ja Ninian.


Pitkään suunniteltu hahmo Judar tuli myös nuketettua, kun ostin Mandarakesta tämän avaamattoman Taeyang Chosokabe Motochikan ♥


Halusin toisenkin Taeyangin ja kävikin todella hyvä tuuri kun löysin tämän käytetyn Taeyang Captain Hookin Mandarakesta hyvin halpaan hintaan.


Tässä kuussa tuli myös hankittua paljon uusia vaatteita ja peruukkeja Pullip-perheen nukeille. Tässä kuvassa näkyy yksi Mandarake-tilauksistani, jossa oli noita peruukkeja ja vaatteita, mutta tämän tyylisiä paketteja ja kirjeitä tuli kyllä enemmänkin... lisäksi silmät Dollfie Dreamille, josta haaveilin kyllä pitkin vuotta mutta en ainakaan vielä tullut ostaneeksi.

Kuun lopussa minulla oli pari päivää lomaa, jolloin lähdin käymään vanhempieni luona. Kuvasin siellä paria mukana ollutta nukkea, mutta koska en ole julkaissut niitä kuvia vielä missään, en laita mitään sieltä nyt tähänkään vaan julkaisen kuvat myöhemmin täällä blogissa.


Joulukuu

Tässä kuussa tilasin yhden uuden nuken, joka on jo tullutkin, mutta josta en ole vielä postannut tänne blogiin. Sen saapumispostaus on kyllä piakkoin tulossa!

Loppuvuodesta minulla oli 2 viikkoa lomaa, ja lähdin vanhempieni luokse niitä viettämään. Mukana oli monta nukkea, joista useimpia sain loman aikana myös kuvattua. Koska näitä kuvia en ole julkaissut vielä juuri missään, en laita tähänkään nyt mitään vaan julkaisen kuvat myöhemmin jossain postauksessa.


Yhteenveto ja suunnitelmia vuodelle 2022

Pääsin töihin ja ostin nukkeja - niin kai tämän vuoden voisi parhaiten tiivistää :'D Oli kyllä todella ihanaa päästä toteuttamaan todella pitkään suunniteltuja nukkeja ja hahmoja, ja itse asiassa nyt kun ostin viime vuonna jo kaiken mitä todella halusin, tällä hetkellä minun ei tee juurikaan mieli ostaa uusia nukkeja. Ainoat suunnitelmissa olevat nuket ovat Dollfie Dream sekä toinen Azonen 50-senttinen vinyylinukke, mutta koska nämä ovat todella kalliita ja työtilanteeni tälle vuodelle näyttää hyvin epävarmalta, voi olla, että näitä en saa hankittua. Toisaalta nämä eivät sinänsä ole mitään pakkohankintoja, joten voin ihan hyvin siirtää näiden hankkimista jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Aion kyllä seurata tarjontaa varsinkin Mandarakessa, ja muutenkin halpojen nukkejen metsästäminen on melkein hauskempaa kuin varsinainen ostaminen :D

Nukenvaatteitakaan en erityisesti tarvitse, sillä niitä tuli ostettua aika paljon. Sain oikeastaan hankittua lähes kaikki asut joita olen jo pidempään himoinnut, varsinkin Azonen nukeilleni. Ehkä korkeintaan lisää kenkiä voisin vielä ostaa. Ja Taeyangeille voisi aina hommata uusia vaatteita. BJD-nuket ovat edelleen aika lapsipuolen asemassa eli en ole jaksanut näitä juuri kuvata enkä ostaakaan niille mitään. Vähän olen kyllä katsellut uusia BJD-nukkejakin välillä, mutta tiedostan, että niitä ei ole järkevää nyt hankkia kun vanhatkin ovat vähän retuperällä. Näille pitäisi kyllä hankkia uusia vaatteita - ehkä se innostaisi taas puuhailemaan näiden parissa enemmän. Voi kyllä olla, että se jää vain suunnitelmaksi - taas! Tykkään kyllä kaikista BJD-nukeistani enkä aio heistä luopua, mutta näihin nukkeihin panostaminen tuntuu monesti vähän työläältä.

Yksi asia, mitä haluaisin tehdä tänä vuonna enemmän, on kuvaaminen! Otin viime vuonna loppujen lopuksi aika vähän kuvia, eikä kaikista uusista nukeistakaan ole vielä kunnon kuvia. Lisäksi olen hankkinut paljon uusia vaatteita ja Re-Mentejä, joita olisi kyllä kiva päästä esittelemään kunnon kuvissa enemmän. Töissä käynti vaan syö aika tehokkaasti vapaa-aikaa, varsinkin näin talvella kun olen kaikki valoisat ajat muualla kuin kotona ja viikonloppuisin tekee yleensä mieli rentoutua muiden juttujen parissa, joten kuvaaminen jää tämän vuoksi vähemmälle. Talvi on taas ollut todella hieno, joten tekisi kyllä mieli ottaa enemmän kuvia - en vain saa aikaiseksi! Yritän panostaa tähän enemmän jatkossa.

Blogia en oikein jaksanut päivittää vuoden loppupuolella, minkä takia kuvia on aika paljon rästissä. Yritän saada ne suhteellisen nopealla aikataululla julkaistua tässä vuoden alussa, jotta ne eivät kauhean pitkäksi aikaa jäisi roikkumaan. Minulla on jo useampi postaus suunnitteilla, joten alkuvuosi blogissa tulee varmaan olemaan aika aktiivinen! Yritän pyrkiä pitämään blogin aktiivisena myös myöhemmin vuoden aikana, ja toivon ettei tulisi samanlaista harrastuslamaa kuin mitä vuosi 2020 oli. Nyt minulla on niin paljon uusia, vähälle käsittelylle toistaiseksi päässeitä nukkeja, että ideoita ja motivaatiota nukkeiluun luulisi olevan enemmän!


Ensi kerralla esittelen varmaankin aiemmin mainitun uuden nuken, ja joululomalla olevia kuviakin pitäisi saada postattua. Eli varmaan jo ensi viikolla saattaa tulla parikin uutta postausta. Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti