tiistai 7. tammikuuta 2020

Nukkevuosi 2019

Yksi vuosi on taas kulunut nukkeharrastuksen parissa, joten on aika muistella, mitä kulunut vuosi piti nukkerintamalla sisällään.

Tammikuu


Blogin vuosi alkoi vuoden 2018 muistelupostauksella, ja sen jälkeen postasin suuren määrän joululomalla ottamiani kuvia - tuttu trendi siis kyseessä! Osa kuvista oli otettu vielä joulukuun puolella. Tämä Kirari on kuitenkin ihan tammikuulta. Tilasin myös joitakin nukenvaatteita Etsystä, Amiamilta ja Mandarakesta.

Helmikuu


Helmikuussa aktivoiduin ottamaan pitkästä aikaa ryhmäkuvan, jossa esiintyivät kaikki silloiset Azonen nukkeni PiccoNeemoja lukuun ottamatta. Kuvasta tuli itse asiassa ihan OK! Ryhmäkuvien ottaminen on nimittäin melko tuskallista puuhaa, eikä ollut toivoakaan saada kaikkien katsetta kohdistettua kameraan :'D


Vaihdoin Victorille uudet chipit ja kuvasin sitä ja muutamia muitakin nukkeja parvekkeella.


Kuun loppupuolella sain käsiini uuden nuken, Azonen Little Match Girl Chiikan, jonka löysin Mandarakesta käytettynä hyvään hintaan!

Maaliskuu


Maaliskuussa kaivoin Augusten naftaliinista ja kuvailin sitä hieman parvekkeella. Myös muutama muu nukke päätyi parvekekuvauksin. Lisäksi tilailin Mandarakesta muutamat nukenvaatteet ja -kengät sekä kasvatin Re-Ment -kokoelmaani eBay-löydöillä.

Huhtikuu


Huhtikuu alkoi varsin nukekkaissa merkeissä, sillä sain käsiini Pullip Stican, jonka ostin yhdessä Duskyn kanssa. Oli ihanaa saada tämä nukke kokoelmiini!


Kävin kotopuolessa viettämässä pääsiäistä. Näiden söpöjen pääsiäisteemaisten kuvien lisäksi otin paljon kuvia niin Pullipeista kuin Azonen nukeistanikin. Lisäksi tilailin netistä mm. pari nukenvaatetta ja Fionalle uuden peruukin.

Toukokuu


Kuun alkupuolella sain heti käsiini uuden nuken, kun eräältä käyttäjältä PullipSuomen Discord-kanavan kautta ostamani Pullip Cassie saapui luokseni. En ollut koskaan tätä mallia haaveillut ostavani, mutta nappasin sen kun hyvään hintaankin sain. Eikä ollut huono päätös: Cassandra on ihana ja olen jo kovin kiintynyt siihen! Peruukki ja silmät olivatkin jo valmiina.


Innostuin nappaamaan kaikki Monster High -nukkeni mukaan parvekkeelle ja ottamaan kuvia koko katraasta. Monsterit toimivat minulla tätä nykyä lähinnä hyllyn koristeina, mutta tämä kuvaussessio oli kiva toteuttaa.


Kävin kotopuolessa siivoamassa mökkiä ja samalla tuli otettua jo jonkun verran varsin kesäisiä nukkekuvia. Pääsin muun muassa esittelemään Fionaa uudessa peruukissaan. Innostuin tilaamaan pari muutakin uutta peruukkia sekä esimerkiksi chippejä, joita tilasin niin Etsystä kuin CoolCatiltakin.

Kesäkuu


Kesäkuussa osallistuin satunnaisesti PullipSuomen perinteiseen kesäkuvahaasteeseen. Ensimmäinen kuva esitti tätä viidellä eurolla Citymarketin alelaarista löytämääni Clawdeen-nukkea, jota en vain voinut olla ostamatta!


Muutama Pullip-perheen nukke sai uuden peruukin (jotka olivat itse asiassa kaikki käytettynä ostettuja) ja Auroran tyyli uudistui täysin.


Porukoiden luona ja mökillä kameran eteen pääsi muutama harvemmin siellä piipahtanut nukke: Azonen nukeista Kotori ja yllä näkyvä Rika sekä Byulini Shiori.


Kesäkuun viimeiset, uudempia nukkejani Cassandraa ja Chieriä esittävät kuvat nähtiin blogissa vasta heinäkuun puolella.

Heinäkuu


Heinäkuussa vietin taas hieman aikaa porukoiden luona, ja kameran eteen pääsivät ainakin Reina, Yukito ja Eiko. 


Heinäkuun loppupuolella otettuja kuvia julkaisin blogissa elokuun alussa. Muun muassa tämä mielestäni erittäin hyvin onnistunut otos Chieristä uudessa asusetissä esiintyi postauksessa.


Otin myös ensimmäiset kunnolliset kuvat Auroran uudesta tyylistä. Tässä kuussa tuli myös tilattua pitkään himoitsemani Re-Mentin jääkaappi Mandarakelta sekä jotain yksittäisiä saman firman miniatyyrejä eBaysta.

Elokuu


Kuun alkupuolella Alice sai sanoa hyvästit saparoilleen...


...ja Azone-nukkien joukko kasvoi peräti kahdella! Veronpalautukset tulivat kuun alussa ja käytin niitä tilatakseni nämä kaksi poikaa, Little Swallow Yutan sekä Twin Tailor Tieon Mandarakesta. Yuta sai nimekseen Hajime, Tieosta tuli Noel. Olin haaveillut jo pitkään uusista Azonen pojista, joten olin tosi iloinen näistä uusista tulokkaista! ♥ Veronpalautuksia tuli käytettyä myös varsinaiseen kasaan uusia Re-Menttejä sekä joihinkin uusiin nukenvaatteisiin ja -kenkiin.

Syyskuu


Syksyä kohden nukkeiluni taas vähän hidastui, mutta sain käytyä ottamassa pihalla muutamia kuvia Azonen nukeistani. Kameran eteen pääsi muun muassa Sara, jolla on yllään mielettömän ihana Azonen Otogi no Kuni Wizard of Oz Himenon stock-asu, jonka onnistuin bongaamaan Mandarakesta! ♥ Tämän asun lisäksi tilasin taas lisää Re-Menttejä. Niihin jää oikeasti koukkuun!

Lokakuu


Halloweenin aikaan Saki sekä kuvassa näkyvät Suika ja Georgina pääsivät stock-asuissaan näytille animeseurani järjestämään oheistuotenäyttelyyn.


Jo sitä ennen olin käynyt porukoiden luona viettämässä "syyslomaa" jonka aikana kuvailin joitakin nukkejani. Alice pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla kuviin uudessa lyhyessä hiustyylissään.


Loput kuvat syyslomalta julkaisin blogissa vasta marraskuun loppupuolella ^^' 

Marraskuu

Marraskuu oli synkkä ja harmaa, ja en ottanut koko kuussa yhtään nukkekuvaa. Ei edes ole ensimmäinen kerta kun näin tapahtuu! Auringonvalo oli täysin minimissä eikä nukkejen kuvailu inspiroinut yhtään. En edes ostanut koko kuussa mitään nukkeihin liittyvää.

Joulukuu


Nukkeilu pääsi kunnolla vauhtiin vasta joulukuun puolenvälin jälkeen, kun lähdin porukoiden luo joulunviettoon ja kuvasin aina hyvän sään osuessa kohdalle nukkejani pihassa. Sain Maronin näyttämään kuvissa ensi kertaa itseltään.


Jostain syystä Sorataa pitää päästä aina kuvaamaan joulun aikaan!

Yhteenveto

Vuosi ei ollut yksityiselämän puolelta tarkasteltuna maailman parhain, sillä en vieläkään ole valmistunut yliopistosta, ja elin koko vuoden täysin toisten tuloista riippuvaisena. Tästäkin huolimatta onnistuin hankkimaan muutaman uuden nuken: kaksi Pullippia, kolme Azonen nukkea ja yhden Monster High -nuken sekä varsin mukavasti nukeille uusia vaatteita ja rekvisiittaa, varsinkin Re-Mentin miniatyyreja ja joitakin huonekaluja, jotka ovat piristäneet nukkeiluani mukavasti, vaikkeivät varsinaisesti ole hirveästi kuvissa esiintyneetkään.

BJD:t ovat taas olleet laiminlyötyinä: kuvasin koko vuonna vain yhtä BJD-nukkeani, Augustea - muut ovat saaneet viettää aikaa vain laatikoissaan. Kaikki nuket tarvitsisivat uusia vaatteita, ja uusi nukkekin kuumottelisi - tai ainakin vartalo edelleen kieriväisenä pyörivälle Soom Syen -päälleni! Nyt keväällä olen kuitenkin vihdoin valmistumassa yliopistossa - jos kaikki tähdet ovat oikeassa asennossa - ja ehkä näin parantuvalla rahatilanteellani voisin panostaa hieman enemmän BJD-nukkeihini.

Muut nukkesuunnitelmat ovatkin sitten lähennä Azonen nukkien puolella. Minulla on vielä tosi monta Azonen nukkea, jotka haluaisin hankkia. Tahtoisin Nanamille kaksoissiskoksi toisen Sahran, XS-kokoisen tytön ja jonkun Yuzuhan julkaisuista. Nämä nyt ainakin! Vielä puuttuvia naamojakin olisi mukava kerätä hyllyyn ennen samojen mallien hankkimista. Kuvatarinoitakin voisi vihdoin alkaa tekemään, kun rekvisiittaa on jo kertynyt mukavasti. Ideoitakin on, pitäisi vaan päästä toteuttamaan! Pullip-perheen puolella haluaisin yhden uuden Taeyangin, jolle olisi jo hahmokin valmiina ja ulkonäkö mietittynä, sekä sen neljännen Dalin. Katsotaan, missä vaiheessa saan nämä hankittua.

Blogiin postasin yhteensä 21 kertaa, mikä on 4 kertaa vähemmän kuin vuonna 2018 mutta vain kerran vähemmän kuin vuonna 2017. Onnistuin siis pysymään aika aktiivisena! Lisäksi joka kuussa onnistuin luomaan postauksen, vaikka se joidenkin kuukausien kohdalla tarkoittikin edelliseltä kuulta jääneiden kuvien postaamista... kuitenkin! Otin pyöristettynä noin 2800 kuvaa, mikä on lähes 1000 kuvaa enemmän kuin edellisenä vuonna! Noista kuvista siis olen valinnut parhaat blogiin julkaistaviksi. Kuvattua tuli siis melko paljon, mistä olen iloinen!

***

Seuraava postaus tulee joko tämän viikon lopussa tai ensi viikon alussa, sillä minulla on vielä joululomalta jääneitä kuvia, mitkä pitää saada julkaistua. Vuosi alkaa siis varsin tutuissa merkeissä ^^' Ensi kertaan!

1 kommentti:

  1. Aaawww kyllä on söpöläisiä nuo nukkesi :'3 postailehan taas



    nellannuket.blogspot.com

    VastaaPoista