lauantai 18. kesäkuuta 2022

Uusia nukkeja ja nukkeonnettomuuksia

 Hei taas kaikille!

Lupasin olla taas pian täällä uusien nukkien ja kuvien kanssa, ja tässä sitä taas ollaan!

Aluksi lyhyt shootti Madokasta, jonka kuvasin parisen viikkoa sitten. Olin suunnitellut tämän tyylisen shootin kuvaamista nukesta jo aika pitkään, ja nyt sain sen vihdoin toteutettua.


Ostin jossain vaiheessa Mandarakesta Madokalle tuon satiinimekon ja villatakin. Mekko on nukelle vähän iso, koska se on tarkoitettu Azonen/Obitsun AZO2-vartalolle, jolla on valtavat tissit ja Madokalla on valitettavasti vain pienimmän koon rintavarustus! :'D

Kuvaamisen jälkeen tapahtui pieni onnettomuus, kun Madokan jo valmiiksi halkeilleen obitsurungon käsikohdasta irtosi ihan kunnon pala ja jo aiemmin huonosti kiinni pysynyt käsi ei pysynyt kiinni enää mitenkään. Korjasin tilannetta kiertämällä käden tappiin maalarinteippiä, ja nyt se pysyy ihan hyvin kiinni rangassa. Kun sain Madokan, tykkäsin nukesta paljon ja suunnittelin kovasti muiden isojen Azoneiden hankintaa. Nyt olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että Obitsu-kehot ovat kaikkine ongelmineen niin ärsyttäviä, että Madoka saanee jäädä talon ainoaksi isoksi Azonen nukeksi. Tai no, siellä olisi kyllä yksi nukke, jonka ihan ehdottomasti haluaisin omaan kokoelmaani, joten voi olla, että sorrun vielä joskus siihen toiseen. Mutta näiden kehojen kanssa tappelu on niin raivostuttavaa, että hankinta on toistaiseksi hamassa tulevaisuudessa...

Muiltakaan nukkeonnettomuuksilta ei olla vältytty...

Toukokuun alussa olin lähdössä käymään kaverini luona, ja lähtiessäni luulin jonkun kopsahduksen. Luulin aluksi, että laukkuni oli kaatunut ja ääni kuului siinä olleesta akryyliavaimenperästä. Mutta sitten huomasin Luminan lattialla: se oli pudonnut kirjahyllystäni ja katkaissut pudotuksessa jalkansa! Parvekkeelta putoaminen ei tehnyt nukelle mitään, mutta kirjahyllystä tippuminen oli liikaa. Tämä ärsytti älyttömästi, koska Raililla on Azonen valkoisempi ihonväri, ja valkoisia kehoja ei saa tällä hetkellä mistään. Pistin Luminan sitten Minamin vanhaan kehoon, joka on huonosti liikkuvampi ja väärän värinen, ja puin sille peittävät vaatteet.

Pari viikkoa sitten, lähes tasan kuukausi Luminan onnettomuuden jälkeen, tulin töistä kotiin ja huomasin Himarin lattialla. Se oli myös heittäytynyt alas hyllystä ja katkaissut jalkansa samalla tavalla kuin Lumina! Tämä ei onneksi ollut ihan niin vakavaa, koska minulla oli varastossa pari ylimääräistä Azonen S-kokoista kehoa, jotka olin hankkinut juuri varalle tällaisia tilanteita varten...

...ja sain vaihdettua nukelle jo samana päivänä uuden kehon. Sattumalta myös iso Mandarake-tilaukseni, johon olin heittänyt yhden valkoisen 22 cm Obitsu-kehon kaiken muun tavaran ohella, saapui samana päivänä, ja sain vaihdettua uuden (väliaikais?)kehon myös Luminalle. Obitsun värimätsi pään kanssa on paljon parempi kuin Azonen oman valkoisen kehon kanssa, mutta 22 cm vartalo on niin lyhyt! Söpöltähän tuo näyttää, mutta Railin kuuluisi olla M-kokoinen ja pidempi kuin Koron. Yritän ehkä vielä etsiä 24 tai 26 cm kokoisen valkoisen kehon Luminalle, ellei Azonen valkoisia kehoja ilmesty sitä ennen myyntiin. Olkoon nyt toistaiseksi tuossa. Söpöhän tuo kyllä on kuin mikä lyhyemmässä varressa.

Tämän viikon tiistaina minulla oli vapaapäivä töistä, ja pääsin silloin sopivasti availemaan uutta pakettia!

Tällä kertaa nukke tuli kenkälaatikossa, sensuureina puhelin ja rahapussi.

Ei sanomalehtipakkausta, pisteet myyjälle!

Aluksi paljastuivat vaatteet...

...joita olikin mukana ihan mukavasti! Lappuhaalarit, 2 paitaa, farkut, kahdet kengät, pipo ja lisäksi 2 peruukkia.

Tästä kuvasta viimeistään arvaa, minkä tyypin nukke on kyseessä! :D Nukke oli purettu osiin sen pienempään laatikkoon saamiseksi ja kaikki oli pakattu tosi huolellisesti ♥

Päässä oli vielä edellisen omistajan tekemät meikit. Sininen tahra on varmaan tullut päässä olleesta peruukista, ja päähän oli liimattu myös velcroa peruukin pysymisen helpottamiseksi. Itse en käytä velcroa nukeillani koskaan, en pidä sitä kovin tarpeellisena.

Kaikki osat purettuna pakkauksistaan! Tämä nukke on siis Dream of Doll Homme Kirill, MSD-kokoinen BJD-nukke ja ensimmäinen uusi BJD-nukkeni vuosiin!

Tämä nukke päätyi minulle vähän sattumalta. Yhdellä Discord-kanavalla eräs käyttäjä kyseli, olisiko kanavalla mahdollisesti nukkeharrastajia, ja olisiko joku mahdollisesti kiinnostunut ostamaan hänen vanhat BJD-nukkensa, jotka hän oli valmis myymään erittäin edulliseen hintaan. Kyselin näistä nukeista sitten tarkempia tietoja, ja tarjouduin tämän nuken ostajaksi. Toinen myynnissä ollut nukke oli SD-kokoinen hybridi (muistaakseni Soomin Namu-pää jossain vanhassa Volksin vartalossa), ja sitä en halunnut, koska en niin paljon tykkää isoista nukeista. Lisäksi hänellä oli vielä joku vanha pää. Sovimme sitten, että hän laittaa nuket muuallekin myyntiin, ja jos joku haluaa ostaa kaikki, hän menisi sitten etusijalle. Lopulta SD-nukelle löytyi halukas ostaja, joten sain Kirillin itselleni naurettavan edulliseen hintaan - maksoin nukesta posteineen alle 50 euroa. Nukkeja myynyt sanoi suoraan, että heittää nuket seuraavassa muutossa roskiin, jos ei saa niitä myytyä, koska oli lopettanut nukkeilun 10 vuotta sitten ja hän ei tehnyt enää nukeillaan yhtään mitään. Onneksi ostajat löytyivät ja nuket pelastuivat!

Tämä nukke on todella vanha, 10 vuotta ja varmasti ylikin. Mitään vikoja siinä ei sinänsä ole, kellastumista ja yhtä irronnutta sormea lukuun ottamatta. Vanhuuden vuoksi nukke kuitenkin tarvitsi huoltotoimenpiteitä. Aloitin kuitenkin kokeilemalla stringaamista vanhoilla naruilla. En ollut koskaan edes kokeillut BJD-nuken stringaamista, koska se vaikutti hyvin vaikealta ja melkoiselta rakettitieteeltä! Löysin kuitenkin Hartsilapsista ohjeen, ja lopulta työkin oli helppoa, kun narut olivat vuosien saatossa niin löysiksi virttyneet :D Sain tästä kuitenkin itseluottamusta nuken stringaamisesta! Voi kuitenkin olla, että sitten itketään ja tuskaillaan, kun vaihdan jossain vaiheessa nukelle kokonaan uudet narut.

Puin pojalle vaatteet ja otin hänestä yhtenä aamuna ennen töihin lähtöä pari kuvaa vanhan omistajan tavaroilla ja meikillä ikään kuin "muistoksi".Moldi on minusta hirveän kivan näköinen! En tiedä peruukin alkuperää ja se on järkyttävää laatua, joten joudun jatkossa ainakin peruukkiostoksille. Toinen mukana tulleista peruukeista oli niin valtava, että se mahtui Dalille, joten se päätyi nyt heidän käyttöönsä. Kokeilin sitä yhdelle Daleistani ja se oli niin kiva että saa nyt jäädä ainakin väliaikaisesti päähän! :D Otan tuosta kuvia joskus myöhemmin.

Kuvien ottamisen jälkeen purin nuken taas osiin. Puhdistin siltä meikin (ihan kaikkea en saanut irti, joudun vielä tekemään toisen puhdistuksen jossain vaiheessa. En nimittäin löytänyt meiltä vanupuikkoja, joten silmän rakojen ja huulien puhdistaminen oli vähän liian haastavaa) ja pesin nuken huolellisesti taikasienellä astianpesuaineella. Seuraavaksi tarkoituksena olisi ostaa uudet narut, koota nukke taas ja yrittää jotenkin saada tuolle päälle meikkaaja. Koska en ole missään nukkesomessa (Facebook, Insta jne.), jonne kaikki meikkauspalveluiden tarjoavat vaikuttavat siirtyneen, en tiedä, miten tässä onnistun. Jos joku saisi minut yhteyteen palveluntarjoajien kanssa, olisin kiitollinen!

Muistaakseni mainitsin viime postauksen lopussa, että minulle oli tulossa vielä pari uutta Monster High -nukkea lisää. Nämä kaksi ajoittivat saapumisensa hyvin, sillä ne ehtivät juuri tulla ennen kesälomalle lähtöäni, ja nappasin molemmat sitten lomalle (vanhempieni luokse) mukaan!

Robecca Steam on yksi niistä monstereista, jotka olen ehdottomasti halunnut hankkia itselleni. Kävi hyvä tuuri, kun joku laittoi tämän myyntiin Tori.fi:ssä, ja vielä laski nuken hintaa, kun se ei heti mennyt kaupaksi! Päädyin sitten hankkimaan sen itselleni. Nukelta puuttuu joitakin asun osia, mutta samalla myyjällä oli myös muita Robeccan vaatteita myynnissä, joten ostin sitten niitä itselleni. Tältä nukelta pääsen sitten vaihtelemaan vaatteita! Olen pitänyt Monster High -nukkeni koskemattomina, eli niitä ei ole koskaan riisuttu tai kampauksia purettu (vain Elissabatilta otin tarjottimen käsistä pois). Tällä pääsen sitten vähän leikkimään! Hiukset olivat vähän epämääräisen kuntoiset (liimaongelmaa?) mutta kampasin ne huolellisesti läpi ja niistä tuli heti paremmat. Tällä nukella on myös aika epätasaisesti maalatut silmät, mutta eipä sitä huomaa ellei katso tarkkaan.

Tämän Ghoulian paketin hain juuri ennen lomalle lähtöä ihan kirjaimellisesti! Törmäsin tähän uudenveroiseen, keräilijällä olleeseen nukkeen huuto.netissä, ja nuo lasit olivat niin mahtavat, että minun oli suorastaan pakko hankkia tämä nukke itselleni! Minulla ei ollutkaan vielä Ghouliaa, ja tämä nukke on vaan niin söpö! Silmälasit ovat vielä muoveilla kiinni nuken päässä, enkä aio niitä kyllä irrottaakaan.

Olen nyt tosiaan parin viikon kesälomaa viettämässä, ja otin mukaan monta nukkea, joita aion kuvailla ahkerasti tässä loman aikana. Kunpa säät suosisivat, ainakin kuvailun suhteen! Voitte siis odottaa uutta postausta taas varsin piakkoin, jos nyt mitään ihmeellistä motivaation katoamista tai muuta ei pääse tapahtumaan. Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti