keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Esikoinen on täällä!

Olen nyt viime aikoina päivittänyt blogia tiuhaa tahtia. Siihen ei kannata tottua, mutta olen viime aikoina saanut kaikkea uutta ja jännää ja kivaa ja minulla on ollut paljon inspiraatiota kuvata nukkeja, niin minulla on ollut syytäkin väsätä uusia postauksia. Ja tässä tulee taas yksi sellainen. Täällä eletään nyt hyvin jännittäviä hetkiä, sillä sain tänään ihka ensimmäisen BJD-nukkeni!

Olin hyvin pitkään "hartsivastainen": minust hartsinuket tuntuivat hankalilta, vaikeilta ja ihan liian kalliilta ja lisäksi kuvittelin, että hartsipiireissä pitää olla mahdollisimman DIY-henkinen ja tehdä nukeilleen mielellään kaikki itse. Kuitenkin tässä vuoden mittaan olen alkanut tykästyä BJD:ihin, ja syytän tästä Pullippeja: nukeille peruukkeja etsiskellessä malleina ovat aina BJD-nuket, ja peruukkisivustot myyvät usein myös nukkeja, joita on tullut välillä ihan erikseen ihasteltua. Liityin kevättalvella Hartsilapset -foorumille etsimään tietoa ja katselemaan kuvia BJD:istä, ja jo helmikuun lopulla tilasin ensimmäisen BJD-nukkeni.

Päätös oli tuolloin tehtävä nopeasti. Olin kuullut Doll Family-A:n eventistä, jossa oli paljon nukkeja alennuksessa, muun muassa söpöjä eläinnukkeja -50% hintaan. Eventtiä oli enää muutama päivä jäljellä, joten tartuin tuumasta toimeen ja tilasin Alice's Collectionsin kautta Doll Family-A:n Foxin keltaisessa hartsivärissä ja firman meikillä. Sitten alkoi odottelu. Muutama viikko sitten sain ilmoituksen nuken siirtymisestä välittäjälle ja pian sen jälkeen ilmoituksen postituksesta kohti koto-Suomea. Ja nyt tänään sain postista jännittävän hakulappusen, jonka tiesin olevan nukkeni. Siispä äkkiä neljältä heti postiin ja kotiin avaamaan esikoisen pakettia.

Ihme kyllä, paketti ei jäänyt tulliin. Se oli tosin hyvin pieni ja kevyt, osoitelappu oli täynnä kiinankielistä tekstiä ja jostain nurkasta bongasin paketin arvoksi merkityn 5 $. Ei tämä kyllä ihan niin halpa ollut, mutta edullinen kuitenkin : D Tämän perusteella voin muuten suositella Alice's Collectionsia. Olen tosi tyytyväinen tähän ostokokemukseen, ja voisin tilata tuolta jatkossakin. En ehkä isompia ja kalliimpia nukkeja, mutta juuri eventtejä ja varsinkin vaatteita ja vastaavaa.

Tämän pitkän vuodatuksen jälkeen onkin aika siirtyä jännittävimpään, eli paketinavauskuviin :3


Jännittävä paketti. Kuten näette, tuon ympärillä oli PALJON teippiä, hyvä että firman logo erottuu tuolta teippikerrosten alta.


Paketti auki, ja laatikon nätti kansi näkyy jo!


Kryptinen vaahtomuovikääryle, jonka sisältä paljastui...


...itse nukke isossa Minigrip-pussissa pää ja häntä suojuksiin käärittynä. Laatikon pohjalla oli pienempi pussi, joka sisälsi tuollaisen kortin/aitoustodistuksen sekä silmän yksinäiseen silmäaukkoon laitettavaksi. Silmät tulevat lähes aina randomilla, ja itse sain kauniin sinisen silmän.


Noiden pääkääreiden kanssa nukke näyttää siltä kuin sillä olisi hammassärkyä :D Koita kestää, pikku kettu!


Ja siinä hän nyt on! Olen tosi tyytyväinen tähän nukkeen. Faceup on kiva ja neutraali, ja nukke on isompi kuin olin kuvitellut. Olin ajatellut hänen olevan nendoroidin korkuinen mutta on tämä kyllä vähän pidempi. Valitsin nukelle keltaisen hartsivärin, ja olin vähän huolissani, onko se liian keltainen, mutta tuo väri on minusta hyvä ja jotenkin pehmeän oloinen. Ainut mikä huomasin on se, että nuken toisessa poskessa on väriä mutta toisessa ei ole juurikaan. Se on varmaan jotenkin hankautunut pois :/ Olen ajatellut tehdä nukelle blushaukset tassuihin ja häntään, mutta minulla ei ole vielä sopivia välineitä niiden tekemiseen. Aion kyllä tehdä ne joskus tulevaisuudessa tai palkata jonkun taitavamman väsäämään ne. Samalla voi sitten korjailla poskien väriä. Vaatteita en ole juuri suunnitellut, mutta jonkinlainen hupullinen viitta olisi kiva, ja kimono samoin. Saa nähdä, jaksaako sitä itse yrittää ommella vai hankinko ne jostain. Silmä saattaa myös mennä ehkä vaihtoon, vaikka tuo sininen sinällään ihan kiva onkin.


Kitsune tervehtii teitä vielä boksistaan ja esittelee aitoustodistustaan :3 Olen tosiaan ajatellut nimetä hänet Kitsuneksi. Se tarkoittaa japaniksi kettua, ja on minusta kiva nimi muutenkin.

Olen ajatellut tehdä muista nukeistani nukkeprofiilit tänne blogiin omalle sivulleen tässä lähiaikoina, kun minulle on tosiaan tulossa lisää muita nukkeja, pari Azonea ja lisää lelunukkeja ainakin. Eli niitä voitte odotella joskus seuraavien postausten yhteydessä ilmestyväksi : )

Ensi kertaan!

9 kommenttia:

  1. Voi mikä sulonen ilmestys sieltä paketista saapui!! Ihana kettu!! Minkälainen häntä tällä on? Onko sellanen kunnon pöyheä ketunhäntä? >3<
    Niin ja onnittelut uudesta nukesta!! Odotan innolla lisää kuvia kun Kitsune saa vaatteet yms! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! :3 Häntä on tosi pyöreä ja pöyheä, Flicristä löytyy muiden ihmisten parempia kuvia joissa se häntäkin näkyy (hakusana "doll family fox" toimii hyvin). Blushia olisi tosin tarkoitus lisätä siihen ja tassuihin. Pitää tosiaan katsoa, milloin saan karvakorvalle vaatteita tehtyä/ommeltua : )

    VastaaPoista
  3. Onnea!! Aivan ihana kettu! Minusta tuntuu, etten itse ole, ainakaan vielä, valmis hoitamaan hartsinukkea. Olen käsittänyt että se on pullippeja vaativampi. Silti olen viime aikoina jonkin verran selaillut erilaisia hartsinukke-kauppojen sivuja ;) Juu, pullipien ja peruukkien syytä!
    Ja mitä, pari azoneakin tulossa?? Wau <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon onnitteluista! Hartsiset ovat tosiaan vähän vaativampia kuin Pullipit, mutta mitä olen ymmärtänyt, niin eivät ne huoltotoimenpiteet ole kovinkaan paljon vaativampia kuin esimerkiksi obitsun vaihto Pullipille, joka voi olla melkoista tuskaa : D
      Juu, Azoneita on varmaankin kesällä tulossa kaksin kappalein ; ) Mutta niistä lisää kunhan ne nyt ensin julkaistaan.

      Poista
  4. Onnittelut esikoisesta! Huomasin hänet juuri foorumilla. Itse ostin Doll familylta sammakon eventin aikaan mutta en ole saanut sitä vielä valmiiksi. Unohtunut tuonne laatikkoon >_<
    Oletko lukenut hartsilasten säännöistä nukeista jotka on foorumilla kiellettyjä? Sain sellaisen käsityksen että nämä eläimet olisi siellä kiellettyjä kun niillä ei ole polvijointtia. Enpäs nyt tähän ala jaaritella miten kämänen kyseinen sääntö onkaan. En ole sinne laittanut sammakosta mitään kuvaa tuon takia ^^; Onneksi Fb ryhmään voi sitten laittaa kuvia.

    Hartsinuket voi tuntua kyllä tosi vaativilta hoitaa ennen kuin niitä omistaa, mutta ei se loppujen lopuksi ole niin työlästä kuin voisi olettaa. :3 Minustakin ne tuntui kamalan vaikeilta ennen kuin aloitin harrastuksen.

    Toivottavasti ketusta nähdään paljon kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja hyvä kun kerroit tuosta säännöstä. Olen kyllä käsittääkseni säännöt lukenut, mutta mitään tuollaista en kyllä muista. Laitoin kuvia sinne "Hetki jolloin sait nuken" -ketjuun, eikä ainakaan vielä ole tullut valituksia, mutta pitää muistaa tuo jatkossa. Ehkä jos kuvassa on myös joku toinen nukke, niin se ei silloin haittaa. Tällä on kuitenkin tassuissa monta jointtia, vaikka jaloissa ei olekaan. Aika ihmeellinen sääntö kieltämättä, koska ovathan nämäkin kuitenkin nivellettyjä hartsinukkeja. Ehkä niitä niveliä on sitten liian vähän.

      Hyvä että en ole ainut, joka on kokenut hartsiset alussa vaikeiksi! Erityisesti se purkaminen huolettaa, mutta käsittääkseni huoltotoimenpiteet ovat loppujen lopuksi aika helppoja. Eihän chippien vaihtaminen Pullipillekaan ole mitään rakettitiedettä joten tuskin se hartsinenkaan käsittelystä räjähtää : D Jos tulee hommattua joku isompi nukke, niin sitten varmaan joudun enemmän tekemään huoltohommia, tuo pikkuinen on vielä aika helppo. Ja kuvia tulee minunkin puolestani toivottavasti vielä paljon lisää!

      Poista
    2. - Nuken raajat on nivelletty, vähintään olkapää tai kyynerpää ja lanne- tai polvinivel
      Tuossa lainaus Informaatio-osion säännöistä. Muut kriteerit nämä täyttää mutta tuon mukaan käsitän asian niin ettei nukke ole sallittu kun sillä ei ole lanne- tai polviniveltä. Nukke voi kyllä esiintyä foorumilla toisen Bjd:n kanssa. :3
      http://hartsilapset.fi/forum/viewtopic.php?t=19882&f=1#p306974 Tuossa vielä linkkiä sääntöihin.

      Nuken purkaminen on todella helppoa, mutta ison nuken stringaaminen voi olla toisille vaikeaa yksin.
      Kun tutustuin bjd nukkeihin ja luin Hartsilapset-sivun ohjeita nuken huollosta niin voi elämä miten hankalalta kaikki vaikuttikaan XD Toki vähän pelottikin että mokaa ja nukelle käy jotain. Mutta siinä oppii kun pääsee itse tekemään huoltohommia. :3

      Poista
  5. Oi kuinka söpön otuksen saitkaan <3 mäkin oon joskus miettinyt tollasen hankkimista, mutta nyt kun en viitsi oikein noita mun vähiä rahoja tuhlata niin ei ainakaan lähitulevaisuudessa tollasta ole tulossa..^^' Kitsune on myös hyvä nimi tälle, toivottavasti saadaan nähdä enemmän kuvia Kitsunesta pian hehe

    VastaaPoista
  6. Onnittelut söpöstä kettusesta!

    Ja ei hätää, kyllä minun mielestäni ketullasi on riittävät nivellykset, sillä kyllä sen jalat kääntyvät lantiolta ja kädet sekä olkapäistä että kyynärpäistä. Ennen oli tarkempaa, mutta nykysääntö nivellytyksen suhteen on lievennetty jokin aika sitten.

    Muille hartsinukkea haaveileville sanoisin, että kun ottaa huomioon, että hartsi on materiaalina myrkyllistä (hartsipöly eritoten vakavasti haitallista), en itse suosittelisi ollenkaan ainakaan alle 10-vuotiaille ja hintansa puolesta ne ovat olleet enemmän aikuisten harrastajien nukkeja. Nykyään kuitenkin nuken hankkimisesta on tullut helppoa ja hinnatkin ovat laskeneet, kun edullisia nukkeja valmistavia uusia firmoja on tullut markkinoille. Siltikin bjd:n hankkimiseen uutena on varattava suhteellisen iso budjetti, näihin menee helposti satoja ja tuhansia euroja eikä riitäkään.

    Bjd-maailmassa tiedon hankinta ennen nuken ostamista on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, nykyään erityisesti siksi, ettei tule huijatuksi ja osta vahingossa halvan nuken toivossa rikollisesti tuotettua valukopiota. :( Näitä myydään nykyään pelottavan aidon näköisissä nettikaupoissa oikeilta firmoilta varastetuilla kuvilla. Kannattaa siis ensin liittyä foorumeille ja tutustua aihepiiriin ja valtavaan nukkevalikoimaan, ja alkaa sitten vasta miettiä hankintaa. Foorumien kauppapaikoilta voi myös tehdä turvallisesti edullisia ostoksia. :)

    VastaaPoista