lauantai 13. tammikuuta 2024

Nukkevuosi 2023

 Hei taas kaikille ja tervetuloa perinteisen vuosikatsauksen pariin!

Tammikuu

Tammikuu alkoi blogissa syyslomalta roikkumaan jääneiden kuvien postaamisella. Esittelin myös Kokoron, jonka olin oikeastaan saanut jo joulukuun puolella mutta jonka tosiaan esittelin vasta tammikuussa saapuneiden nukkejen kanssa.

Vuoden ensimmäinen uusi nukke oli Azonen Aoto - March Tea Party - Mad Hatter, josta oltiinkin haaveiltu jo pitkään! ♥ Sain myös ensimmäisen Licca-nukkeni, joka sai myöhemmin nimekseen Sumi.

Tarvitsin Taeyangin pohdiskelemaani hahmoa varten, joten tämä erittäin edullisesti Mandarakesta irronnut Sebastian tuli todellakin tarpeeseen!

Viimeinen merikonttipakettikin suvaitsi saapua perille asti kun tämä ensimmäinen Picco Neemo P -kokoinen nukkeni eli Azonen Lil' Fairy Romo tuli kotiin! Tätä nukkea en muuten ole kuvannut ollenkaan sitten saapumispostauksen, vaikka ostin hänelle uusia vaatteitakin! Pitää tänä vuonna ottaa tavoitteeksi.

Pyörin aika aktiivisesti amerikkalaisella The Dal House -nukkefoorumilla ja otin tämän kuvan siellä ollutta kuukausihaastetta varten. Nyt en ole muistanut käydä tuolla pitkään aikaan, pitäisi palauttaa tavaksi...

Otin ulkokuvia myös Vesperistä!

Sisällä kuvailin kuun aikana myös uutta Sebastianiani sekä Freyaa.

Helmikuu


Helmikuu alkoi ihanasti parin paketin saapumisella ja sain käsiini Taeyang Gyron, Florianin! ♥ Esittelin hänet kokonaan omassa postauksessaan ja otin myöhemmin tuoreeltaan nukesta kuvia uudessa peruukissa. Myös uudet silmät aiemmin saanut Lucille oli mukana näissä kuvissa.

Akina sai uusia vaatteita ja ihanaakin ihanammat pupukorkkarit! ♥

Helmikuussa sain myös tämän Tori.fi:stä ostamani Pullip Nana-chanin mutta esittelin hänet blogissa vasta maaliskuun puolella. Nimekseen nukke sai Ember.

Ostin ensimmäisen uuden Monster High -nukkeni!

Kuvailin melko ahkerasti sisällä, tässä uuden lookin saanut Taeyang Sebastian, Michael, sekä Valorie...

...ja sitten Scarlet ja Zachary! Kuvasin myös sisaruspari Kazukia ja Malicea ekaa kertaa ja piipahtipa Sumikin kameran edessä. Nämä kaikki kuvat julkaisin blogissa tosin vasta maaliskuun puolella.

Maaliskuu

Helmi-maaliskuun vaihteessa minulla oli viikko lomaa! Lähdin käymään porukoiden luona tarkoituksena kuvailla enemmänkin nukkeja, mutta kamerasta loppui akku ja saaliina oli vain muutama otos :'D Ainakin Chieri näyttää söpöltä edellisvuoden puolella saapuneessa Licca-nuken pupuasussa...

Jo vuoden alussa tilattu mutta matkallaan viipynyt Isul Yun tuli vihdoin kotiin! Nimekseen hän sai Isaiah. Minun on pitänyt vaihtaa Isaiahille vähintäänkin uusi peruukki, mutta tykkään stock-lookista niin paljon, etten ole raaskinut sitä vielä tehdä.

Mandarakesta löysin tosi hyvään hintaan nudena tämän Azonen Black Raven -sarjan Lilia - Foreboding -nuken ja olin tosi innoissani tästä hankinnasta! Vaatevarastoista löytyi hänelle sopiva koulupuku ja kuvailin nukkea sisällä aurinkoisena päivänä.

Innostuin kuvaamaan myös Kasumia, tosin nämä kuvat julkaisin sitten huhtikuun puolella. Uuden väliaikaisperuukin saanut Ember piipahti myös kameran edessä.

Huhtikuu


Kolmatta kuukautta kestäneen odottelun jälkeen Tori.fi-myyjä sai vihdoin paketin lähetettyä ja pitkään haaveissa ollut Pullip Alice in Steampunk World saatiin vihdoin kotiin! ♥ Kuvasin nukkea vielä enemmän vähän myöhemmin.


Pääsiäisen kunniaksi kameran eteen pääsi Yuina, josta minulla ei ollut yhtään kuvia tässä söpössä uudessa lookissaan!


Kuvailin Isaiahia molemmissa stock-vaatekerroissaan.


Ensimmäinen Momoko-nukkeni saapui! Tätäkin piti odotella hyvän aikaa Amiamin hidastelleesta postituksesta johtuen ja nämä ongelmat jatkuivatkin sitten koko vuoden tuon puljun kanssa. Nimekseen tämä nukke sai aika itsestään selvästi Leia.


Alkuvuonna tilaamani Pullip Ange saapui myös vihdoin! Tämä nukke saikin sitten olla paketissaan todella pitkään, sillä päätin että en avaa nukkea ennen kuin olen mennyt naimisiin :D Nukke siis toimi motivaationa tämän hääasian suhteen!


Tämän Pullip Kirschen löysin Tori.fi:stä! Sain nukelle kivan stailauksen mutta se on edelleen vähän heikossa hapessa enkä viime vuoden aikana saanut aikaiseksi aloittaa korjaustoimenpiteitä. Ehkä vihdoin tänä vuonna?


Kuun loppupuolella minulla oli kolmen päivän viikonloppu ja lähdin käymään porukoiden luona. Minulla oli muutama nukke mukanani ja kuvasin heitä niin paljon, että näitä kuvia riitti toukokuun puolella peräti kolmeen postaukseen julkaistavaksi! :'D Ramonkin pääsi ensimmäistä kertaa kameran eteen uusissa silmissä ja peruukissa.


Ihan kuun lopussa tuli vielä tämä Mandarakesta tosi halvalla löytynyt Pullip Veritas, yksi kaikkien aikojen suosikkimalleistani!

Toukokuu


Kuu alkoi heti nukkejutuilla, kun lähdin vappupäivänä satamaan kuvaamaan Pullip Veritasta! Hän sai nimekseen Celica ja minulla olikin hyvä hahmoidea häntä varten jo mietittynä.


Nähtiin myös Kageyamaa parvekkeella! Silmät olivat uudet, peruukki sen sijaan palannut stockiksi.


Toukokuussa kävin taas viikonloppupiipahduksella porukoiden luona. Mukanani oli muutama nukke ja kuvasin heitä niin paljon, että näistä kuvista riitti kahteen postaukseen materiaalia! Kuvassa näkyvä Shin oli ollut edellisen kerran kameran edessä ties milloin. Nämä kuvat sain tosin julkaistua blogin puolella vasta kesäkuussa.


Synttärit! Olin yksin kotona mutta halusin kuitenkin tehdä jotain kivaa. Siispä kävin kuvaamassa Rosalindia ja Malicea yliopiston pihapiirissä.


Kävin myös ostamassa tämän Draculauran itselleni synttärilahjaksi!


Ostin itselleni synttärilahjaksi myös tämän Isul Duken, Theon, jonka löysin kivaan hintaan Mandarakesta. Esittelin hänet tosin vasta kesäkuun puolella erään toisen uutukaisen kanssa samassa postauksessa.


Kuun lopussa kävin kuvailemassa Biancaa keskustan puistossa. Niitä kevätreissujen kuvia oli tosiaan niin paljon julkaistavana, että tämän reissun kuvat pääsivät blogiin vasta kesäkuun lopussa!


Yukiko, Pullip Kirche, esiintyi puolestaan näissä sisällä otetuissa kuvissa! Tämä look kyllä toimii nukella todella hyvin.


Ihan kuun lopussa sain kotiin vielä toisen synttäripoikani, Isul Maon! Hänelle annoin myöhemmin nimeksi Soren ja esittelin hänet yhdessä Theon kanssa blogissa kesäkuun alussa.

Kesäkuu


Pullip Suomi -foorumin perinteinen kesäkuvahaaste alkoi! Osallistuin haasteeseen suht ahkerasti ja monenlaisia yksittäiskuvia tulikin otettua. Valitettavasti foorumi lopetti toimintansa pysyvästi kesän loppupuolella :( Haaste saatiin kyllä vedettyä loppuun asti sitten Discordin puolella!


Kävin kuvailemassa Sorenia puistossa...


...ja Emberiä naapuruston kotieläinpuiston pihassa! Tämä väliaikainen look oli tosi söpö sekin.


Monet nukeistani saivat uudet peruukit, silmät ja ripset! Osaa näistä en kyllä ole kuvannut kertaakaan vaihdosten jälkeen... Celica sen sijaan pääsi kameran eteen, minusta lookista tuli ihana!


Käytiin juhannusta edeltävänä viikonloppuna mökkeilemässä ja minulla oli taas muutama nukke mukanani. Muun muassa Nadia pääsi vihdoin kunnolla kameran eteen! Nämä kuvat kuten melkein kaikki muukin kesäkuun sisältö oli blogissa kyllä esillä vasta heinäkuun puolella...


Ostin Tori.fi:stä Pullip Mad Hatter Steampunk Worldin, johon tykästyin tosi nopeasti ja yllätin oikeastaan itsenikin, koska aiemmin en ollut pahemmin edes piitannut koko mallista! :D


Sain vähän ylimääräistä rahaa ja pystyin toteuttamaan vuoden keskeisimmän nukketavoitteeni eli toisen Dollfie Dreamin hankinnan! Malliksi valikoitui lopulta Ruri joka sai aika tylsästi nimekseen Ruriko.


Sisäkuvaussessio Candicen kanssa tuotti yhden parhaista koskaan ottamistani nukkekuvista.


Kävin yliopiston pihalla kuvailemassa Auroraa Pullip Gretelin stock-vaatteissa sekä kokonaan uuden lookin saanutta Emberiä.


Nämä kaksi ennakkotilattua tyttöä tulivat myös kotiin! Ensimmäinen Miani sekä ensimmäinen Picco Neemo -nukkeni tuollaisilla realistisemmilla mittasuhteilla.


Byul-kuume iski ja lääkkeeksi siihen hankin Mandarakesta tämän halvan Byul Cordelian.

Heinäkuu


Olin edellisessä kuussa hommannut DD:ille peruukkeja ja vaatteita. Ruriko sai lopulta pitää varastoista kaivetun Mandaraken oman merkin peruukin mutta koulupuku sentään on ihan uusi!


Suika sai uudet silmät ja peruukin! Ehkä ne iänikuiset ulkonäkökriisit vihdoin loppuisivat tämän muutoksen myötä :P


Hommasin pari uutta Monsteria Tori.fi:stä! Nämä olivat sekä erittäin hyväkuntoisia että hinnaltaan varsin edullisia.


Lomarahat tulivat ja pääsin tuhlaamaan :D Zephyros Cafen ihana Alphie-alpakkanukke löytyi täysin sattumalta Mandarakesta!


Mandarakesta ostin myös jo jonkin aikaa suunnitelmissa olleen Pullip Merori Tear ver.:n sekä vähän heräteostoksena mukaan napatun Dal Hanaayamen.


Pullip Momorin nappasin varsin lyhyellä harkinta-ajalla Mandarakesta mutta ei kyllä kaduta!

Elokuu

Kesäloma alkoi vihdoin! Lähdin pariksi viikoksi porukoille, Mökkeilin paljon ja otin ihan hirveästi kuvia. Nukkejakin oli mukana niin monta, että kaikki eivät tainneet edes ehtiä kameran eteen matkan aikana. En muista olenko koskaan millään lomalla kuvannut näinkin aktiivisesti! Kuvia oli joka tapauksessa niin suuri määrä, että niistä riitti postattavaa sekä syys- että lokakuun ajaksi! Tässä joitakin kuvia loman ajalta:


Kameran eteen ensimmäistä kertaa pääsi muun muassa Chiaki!


Luminalle hommasin vihdoin uuden kehon, Azonen M-kokoisen mutta isommalla LL-rintavarustuksella.




Näitä siis löytyy runsaasti enemmän viime syys- ja lokakuun postauksista, jos haluatte nähdä lisää!


Tämä ennakkotilaamani ihana Sahra tuli minulle myös elokuussa!


Ostin Tori.fi:stä Pullip Hello Kittyn. Tämä on itse asiassa ostettu samalta myyjältä, jolta aiemmin hommasin Pullip Kirschen!


Yksi vuoden parhaista nukkesaapumisista koettiin kun tämä ennakkotilaamani Azonen Iris Collect-sarjan Milene saapui! Olin suunnitellut käyttäväni lomarahat häneen mutta rahoista onneksi riitti sitten vähän muuhunkin, kuten edellä jo näkyi!


Kesän viimeinen uusi nukke oli tämä Azonen meow×meow a・la・mode~ Cat lover Sera! Sain jopa esiteltyä nämä kaikki elokuun saapumiset ajallaan blogissa eli vielä elokuun aikana.

Syyskuu

Kesälomalla otettuja kuvia oli niin paljon, että en syyskuussa postannut blogiin mitään muuta kuin niitä! Syyskuun uudet jutut postailin blogiin sitten myöhemmin.


Ostin Mandarakesta ensimmäisen Minamini, joka oli vuoden 2023 uuden vuoden julkaisu.


Tavoitteeni toteutui: menin naimisiin, joten "sain" avata Pullip Angen paketistaan! Nukke on edelleen stockeissaan: ne ovat niin nätit, etten ole raaskinut vaihtaa! Nukke sai myös myöhemmin uuden, jo kesällä hankitun peruukin (josta ei ole kuvaa nukella) mutta nimeä en ole keksinyt vieläkään...


Niin ikään nimetön Pullip Hello Kitty sai uuden peruukin ja silmät mutta vaihdoin sille vielä uudet silmät myöhemmin. Ja tästäkään ei ole vielä kuvatodistetta olemassa...


Hommasin myös Mandarakesta halvan Dal Lipocan, josta tuli sitten sisko aiemmin hankkimalle Dal Hanaayamelleni. Nämä saivat nimikseen Sayuri ja Tsubaki, ja heillä on jo uudet peruukit ja silmät mutta näistäkään ei ole vielä kuvaa otettuna!


Otin häiden jälkeisen viikon lomaa, vaikka emme lähteneet miehen kanssa häämatkalle tai mitään. Sen sijaan lähdin käymään porukoilla ja sää oli niin lämmin, että lähdettiin mökkeilemään! Minulla oli muutama nukke mukana ja sainkin hyviä kuvia otettua syksyisissä valaistusolosuhteissa. Nämä kuvat sain julkaistua blogissa vasta marraskuussa...

Lokakuu


Yleensä olen syksyisin kuvaillut melko paljon, mutta tänä vuonna oli vähemmän innostusta :P Kävin kuitenkin kuvailemassa Emberiä puistossa aurinkoisena päivänä.


Sain myös vihdoin aikaiseksi kuvata Rurikoa söpöissä idolikamppeissaan! Omistamani kaksi Blytheä tekivät myös pikavisiitin kameran eteen. Saisinpa nyt vihdoin tänä vuonna noiden hiukset hoidettua parempaan kuntoon, niin ehkä huvittaisi sitten kuvailla heitäkin enemmän :P


Uusia nukkeja tuli taas hankittua! Azonen ihanan hopeakettu-Lienin hinta oli vihdoin tippunut Mandarakessa, joten hankin sen itselleni kutakuinkin välittömästi...


...ja samalla ostin tämän Azonen Yuzuhasta tehdyn custom-pään, joka sai väliaikaiseksi kehokseen Luminalla olleen obitsun. Tämä oli yksi vuoden parhaita nukkehankintoja ja tämän vuoden projektina lienee sitten uuden kehon hankkiminen tälle nukelle!


Kuvasin Sayuria stockeissaan Halloweenia varten mutta kuvat sain aikaiseksi laittaa blogiin vasta joulukuussa ^^'

Kuvasin sisällä vielä muutamaa muutakin nukkea, kuten (edelleen nimetöntä) Liliaa.

Marraskuu

Kuten lähes joka vuosi, valo väheni ja marraskuulta ja joulukuulta ei ole yhtään ns. kunnollista nukkekuvaa otettuna! D: Uusia nukkeja tuli sentään hankittua ja vanhoja kuvia riitti edelleen postattavaksi, joten blogi ei onneksi viettänyt hiljaiseloa loppuvuoden aikana.


Marraskuussa ostin ja sain nämä kaksi nukkea, Azonen Tsukihan ja Lyceen! Tsukiha olikin uusi naama perheeseen. Näitä Azonen nukkeja, joita en vielä omistanut minään versiona, tuli hankittua ihan kivasti varsinkin tässä loppuvuoden aikana.

Joulukuu


Amiamin postitus oli taas törkeän hidasta ja tämä jo lokakuussa maksettu iso tilaus tuli vasta joulukuussa kotiin! No, sainpahan muskettisoturi-Miloni lopulta! Tämän piti alun perin ilmestyä jo kesällä, mutta julkaisu venyi sitten syksyyn,


Mandarakesta ostin pitkään haaveissa olleen kissa-Mian! Tämä olikin sitten toinen Miani, molemmat tuli hankittua vuoden 2023 aikana.


Vuoden viimeinen uusi nukke oli tämä Mio, jonka sainkin varsin nopeasti, sillä olin ennakkotilannut nuken marraskuussa.


Joulukuussa räpsin myös muutamia satunnaisia puhelinkuvia laitettavaksi Pullip Suomen Discord-kanavan jouluhaasteeseen. Tämä kuva on otettu jouluaattona porukoiden luona.

Yhteenveto

Viime vuoden vuosikoosteen yhteenvedossa kirjoitin, että en aseta tänä vuonna rajoja nukkejen hankkimiselle. Nukkeja tuli silti hankittua aika paljon, niin hartaammin harkittuja hankintoja kun ihan selkeitä heräteostoksiakin. Tilan loppuminen on nyt erittäin todellinen uhka enkä saanut viime vuonna uutta hyllyä/vitriiniä hankittua. Tänä vuonna se on pakko ostaa, että saan ainakin standilliset Pullipit järkevämmin mahdutettua johonkin.

Vuoden tavoitteena oli hankkia sekä kolmas iso Azonen nukke että toinen Dollfie Dream. Ensimmäinen tavoite toteutuikin heti vuoden alussa ja toisen DD:n sain sitten hankittua kesällä. Isoja Azoneja tuli lopulta hankittua kaksi uutta! Tämän vuoden tavoitteena voisi olla pari uutta Dollfie Dreamia lisää, haluaisin ainakin hankkia MDD:n, koska sellaista minulla ei vielä ole. Olen myös pitkään pyöritellyt Blufairyn BJD:n hankkimista MSD-kokoisena, ehkä tänä vuonna saisin senkin vihdoin toteutettua. Muuten en kyllä aseta rajoituksia hankkimiselle mutta luulen, että ainakaan Pullip-perheen nukkeja en tänä vuonna juurikaan osta. Grailit toki nappaan jos tulevat koskaan vastaan! Ja sitten toisaalta sellaisena satunnaishaaveena voisi olla joku custom-Pullip, sillä minulla ei ole sellaisia vielä yhtään. En kyllä tiedä kustomeista paljonkaan, koska en ole Instagramissa ja hankkiminen lienee aika epätodennäköistä, koska en haluaisi maksaa satasia yhdestä Pullipista. Mutta jos sopiva tulee vastaan jossakin, voisin hyvinkin kuvitella hankkivani jotain tällaista kokoelmaani.

Ikuisuusprojekteina oleville blankoille BJD-päille saan tuskin koskaan naamoja hankittua mutta olkoon se jälleen listalla. Näille voisi myös yrittää vihdoin saada oikeasti uusia vaatteita hankittua ja sille vuositolkulla meikattuna pyörineelle Soomin Syen-päälle pitäisi kyllä oikeasti ostaa kroppa! Nukenvaatteita en kyllä muuten varmaan tarvitse mutta kuten aina, Taeyangeilla voisi olla enemmän kenkiä ja hahmoille sopivia vaatteita. Näistä en kuitenkaan viitsisi maltaita maksaa niin saa nähdä tuleeko oikeasti hankittua. DD:t tarvitsevat lisää kenkiä ja mahdollisesti jotain spesifejä asusettejä, mieluiten Volksilta. Uusia Monster High -nukkeja voisin ostaa lisääkin, jos niitä vaan tulisi enemmän Suomeen! Ulkomailta en viitsisi alkaa tilaamaan.

Viime vuonna kuvasin kesällä ja keväällä erittäin paljon, mihin olen tosi tyytyväinen! Syksy sen sijaan oli jotenkin tahmeampaa aikaa ja kuten tavallista, loppuvuosi jäi erittäin köyhäksi nukkekuvien kannalta. Postasin kuitenkin enemmän kuin kertaakaan aiempina vuosina, joten nukkeiluinnostus oli välillä hyvinkin korkealla! Toivottavasti jaksan tänä vuonna kuvailla vähintäänkin yhtä paljon ja varsinkin enemmän sitten syksyllä. Talvikuvaaminen ei valitettavasti oikein nappaa, joten alkuvuoden kuvat jäävät varmaan tänäkin vuonna vähemmälle ellen sitten innostu ottamaan paljon sisäkuvia kuten viime vuonna tein. Siihen olen myös tyytyväinen, että sain aika paljon kuvattua nukkeja, joista ei ollut vielä mitään kunnollisia kuvia olemassa. Toivottavasti tämä sama trendi jatkuisi tänä vuonna! Minulla on edelleen paljon nukkeja, joita en ole käytännössä kuvannut ollenkaan ja osa niistä on ollut täällä jo pitkään.

Tänä vuonna minulle tulee myös täyteen 10 vuotta nukkeilua ja tämä blogikin on sitten ollut loppuvuodesta pystyssä saman verran! Aika huikeaa! Pitää keksiä varmaan jotakin spesiaalia tämän juhlan suhteen. Sen voisi myös asettaa tämän vuoden tavoitteeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti