torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: Throwback Thursday, osa 1

Hei kaikille ja hyvää alkanutta joulukuuta!

Latailin tässä joku aika sitten vanhoja nukkekuviani Flickriin ja sain siitä idean: mitä jos pitäisin blogissa tänä vuonna joulukalenteria Throwback Thursday -konseptin muodossa?

Throwback Thursday -termiä käytetään nostalgisista, muisteltavista asioista. Jotkin nettisivut ja blogit saattavat juuri torstaisin postata jotakin vanhaa sisältöä uudelleen tai muistella muuten vaan vanhoja aikoja. Oma kalenterini toimii myös tällä konseptilla.

Aion postata joka torstai joulukuun ajan vanhoja nukkekuvia, joita blogissani ei ole koskaan julkaistu. Nämä kuvat ovat keväältä ja syksyltä 2014, jolloin sain ensimmäiset Pullippini ja aloitin nukkeharrastuksen. Tämä blogi aloitti juuri joulukuussa 2014, joten tuolloin julkaistuja kuvia en aio postata enää uudestaan. Kalenterissa nähtävät kuvat, tai ainakin osa niistä, on julkaistu aiemmin PullipSuomi -foorumin kuva-alueella. Lisäksi joitakin kuvia on näkynyt aikaisemmin tämän blogin Nukkevuosi 2014 -postauksessa. En julkaise shooteista ihan kaikkia kuvia, vain parhaimmat otokset. Loput löytynevät tuolta jo mainitulta kuva-alueelta.

Pitemmittä puheitta asiaan!


Sain ensimmäisen nukkeni, Pullip Tomoe Mamin, 10. heinäkuuta 2014. Tilasin sen PullipStylestä. Olin pari päivää ennen tämän nuken ostoa tilannut Pullip Akemi Homuran Plasticpopista, mutta päädyin tilaamaan sille heti kaverin. Ja tietysti siinä kävi niin, että Plasticpopin Out of Stock -nukkea sai odottaa kaksi kuukautta, mutta aiottu kaveri tuli alle viikossa kotiin. 

Valitsin nämä nuket, koska ne olivat animehahmoja (jos en innostuisikaan Pullipeista, voisin vain istuttaa ne figuurikokoelmani joukkoon seisoskelemaan) ja niiden mukana tuli paljon erilaisia vaatteita. Ihastuin ajatukseen, että tytöillä olisi sitten samanlaiset koulupuvut ja he olisivat parhaita kavereita keskenään.

En ole muuten koskaan kuvannut tyttöjä yhdessä koulupuvut päällä :D Pitänee toteuttaa tuo suunnitelma vaikka nyt lähestyvällä joululomalla!


Olin jo ennen nuken tuloa kaivanut laatikoista vanhoja Bratz- ja Barbie- nukkien vaatteita valmiiksi ja miettinyt nimeä. Päätin nimetä tytön Yuriksi. Alkuihmettelyjen jälkeen vaihdoinkin hänelle päälle uuden vaatekerran ja lähdin ulos kuvaamaan. Isälläni oli kotona puolijärkkäri, joten kukaan ei käyttänyt, joten sain ottaa sen itselleni. Ja täällä se on vieläkin, hyvä kamera on ollut.

Nämä ensimmäiset kuvat on otettu vanhempieni kodin pihassa. Otan tuossa ympäristössä edelleen suuren osan nukkekuvistani, sillä lomilla nukkejen kanssa tulee puuhailtua enemmän ja vietän lomat pääosin vanhempieni luona. Yurin saapumisen aikaan olin vanhassa kotikaupungissani kesätöissä, joten asuin kesän vanhemmillani.




Pullip Tomoe Mamilla on erittäin kaunis faceup ja se on mielestäni edelleen yksi kauneimmista Pullip-nukeista ♥


Pari päivää nuken saapumisen jälkeen lähdin pariksi yöksi mökille. Otin tietysti Yurin ja kameran mukaan. Sainkin ihan kivoja kuvia otettua. Mökkeilyseuranani ollut mummoni ei oikein ymmärtänyt nukkeharrastusta, eikä oikein ymmärrä vieläkään :D Kyselee aina, mitä minä näillä teen, mitä teen ottamillani kuvilla ja niin edelleen.





Seuraavalla viikolla vein Yurin työpaikalleni museoon, ja kuvasin sitä ruokatunnin aikana. Esittelin nukkea myös eräälle nukeista (lähinä BJD:istä) kiinnostuneelle työkaverilleni.

En ole enää uudelleen käynyt museon ja kaupungintalon alueella kuvaamassa, vaikka siellä on todella kivoja kuvausympäristöjä. Pitäisi joku kesä vain napata nukke ja kamera mukaan ja käydä ottamassa uusia kuvia.



Mielestäni osa näistä ihan varhaisista kuvista on ihan kivoja, ja on hauskaa katsella Yuria vielä täysin stockina! Ulkonäkö ja nimikin muuttuivat jonkin verran ajan kuluessa. Mutta seuravassa kalenterin luukussa vielä lisää stock-kuvia Yurista sekä seuraavana minulle tulleesta nukesta.

Postaan nyt joulukuussa luultavasti muitakin kuin Throwback Thursday -kalenteriluukkuja, sillä julkaistavaa materiaalia löytyy vielä kamerasta, ja jotakin uutta ja jännittävää on parhaillaan matkalla tänne... ; )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti